Bezienswaardigheden albufeira

Albufeira moet het als vakantiebestemming vooral hebben van de aantrekkelijke stranden want qua bezienswaardigheden heeft de Portugese badplaats niet zo heel veel te bieden. Toch zijn er wel een paar mooie plekjes die je eigenlijk niet mag missen.

Cultuur en historie

Onder de bezienswaardigheden Albufeira zijn ook enkele musea, zoals de Galeria de Arte, een klein keramiekmuseum en het archeologisch museum in het oude stadhuis. In de laatste vindt je items uit de prehistorie tot ongeveer de 17e eeuw. Het museum is tijdens de zomermaanden dagelijks

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

geopend van 14.00-18.00 (maandags gesloten) en de rest van het jaar van 10.30-16.30.

Verder kun je de kerkjes bezoeken. De Igreja da Misericordia, Igreja de Santa Ana en de Igreja de Sao Sebastiao zijn fraaie kerken. De 18e-eeuwse kerk in hartje Albufeira is een mooie neoklassieke kerk (dagelijks geopend van 10.00-12.30 en van 15.00-18.00). Een bezoek aan het Paderne kasteel uit de 12e eeuw, een ruïne met oude stadswallen, op ongeveer 8 kilometer afstand van Albufeira, is ook de moeite waard.

Ook het plaatsje Tavira, vlakbij Albufeira is een echte aanrader. Het is een mooi stadje dat grenst aan een fantastisch natuurgebied waar je schitterende wandelingen kunt maken.
Grotten

De kustlijn bij Albufeira is mooi en hier en daar nogal ruig met vele grotten. Het is een absolute aanrader om deze grotten te gaan bekijken. Voorbeelden zijn Ponte Grande, Cerro de Malpique, Lajem do Cónego, Penedo de Peneco en de Cova do Xorino. In de laatste grot hebben naar verluidt de Moren geschuild tijdens de christelijke reconquista in de 13e eeuw.

Boottochten

Er worden verschillende excursies per boot georganiseerd, zo kun je een grottentocht maken maar bijvoorbeeld ook dolfijnen spotten.

Waterparken

In en om Albufeira zijn meerdere waterparken waar je terecht kunt voor een dagje spannende waterpret. In het waterpark Zoomarine is ook een dierentuintje gevestigd waar je naar een zeehondenshow kunt.