Wat te doen in albufeira

Natuurlijk ga je tijdens je vakantie in Albufeira uitgebreid genieten van het strand, de zon en de zee. Maar er zijn diverse andere activiteiten mogelijk in en om de Portugese badplaats. Wil je ook weten wat te doen in Albufeira? Kijk in het lijstje hieronder!

Excursies

Vanuit Albufeira zijn er een aantal leuke en spannende excursies waar je aan kunt mee doen. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Lissabon om de kathedraal te bewonderen en om lekker te shoppen. Van hele andere orde is een spannende jeepsafari; een

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

prima manier om de prachtige Algarve te verkennen. Verder zijn er ook verschillende boottochten die je kunt boeken; een ontspannende tocht met de catamaran, een boottocht om dolfijnen te spotten en een grottentocht! Die grotten kun je trouwens ook op eigen houtje verkennen. Langs de kust bij Albufeira zijn er heel veel grotten; je kunt langs het strand wandelen en de grotten die je tegenkomt induiken.

Wat te doen in Albufeira: Sport en actie

De zee biedt uiteraard diverse mogelijkheden voor watersporten, zoals duiken en windsurfen. Voor andere waterpret kun je ook één van de waterparken in en om Albufeira bezoeken. Met de spannende glijbanen en zwembaden ben je er zó een dag zoet! De Zoo Marine is een speciaal waterpark waar ook een afdeling met dieren is en je een dolfijnen- en zeeleeuwenshow kunt bijwonen. Je kunt er zelfs zwemmen met dolfijnen, maar dan moet je er wel vroeg bij zijn, want die mogelijkheid is snel volgeboekt.
Oude centrum

Het oude, historische centrum van Albufeira is erg leuk om doorheen te wandelen. Je kunt er overigens ook heerlijk winkelen en kleren of een mooie tas scoren. Bezoek ook de ruïnes van het oude kasteel met de stadsmuur. In de avond komt het oude centrum helemaal tot leven als de vele kroegjes open gaan, veelal met live muziek. En natuurlijk kun je ook naar de Strip; hét uitgaanscentrum van Albufeira met vele trendy disco’s en nachtclubs.