Uitgaan albufeira

Behalve door een prachtig strand en lekker veel zon, wordt de grote aantrekkingskracht van Albufeira veroorzaakt door het bruisende, uitgebreide en zeer gevarieerde uitgaansleven. Je vindt er een grote diversiteit aan restaurants, bars, disco’s, nachtclubs en cocktailbars en daardoor is er voor iedere leeftijdsgroep en voorkeur wel een gezellige plek te vinden. Voor jongelui die de hele nacht uit hun dak willen gaan zijn er vele hippe discotheken, maar ook als je voorkeur uitgaat naar een wat rustigere plek waar je kunt

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

praten met op de achtergrond live muziek, kun je in Albufeira prima terecht. Kortom, uitgaan Albufeira is altijd een feest!

Uitgaan Albufeira; waar moet je heen?

Voor wat betreft het uitgaansleven kun je Albufeira onder verdelen in twee gedeelten; de oude stad en de strip. De oude stad van Albufeira, met als bruisend middelpunt het Pachecoplein, wordt in de loop van de avond omgetoverd tot één gezellig podium; op elke straathoek staat er wel een bandje te spelen. Het is heel sfeervol om door de straatjes te wandelen, een kroegje in te duiken of op een terrasje te gaan zitten. Maar je kunt er ook eerst uit eten gaan in één van de toprestaurants. De oude stad is autovrij, dus kun je er heerlijk slenteren en genieten van de gezelligheid en het mooie weer.
De strip, in Praia da Oura (de nieuwe stad), staat bekend als hippe uitgaansbuurt met moderne clubs en trendy discotheken. De strip is een lange straat van bijna 2 kilometer lang, die licht omhoog loopt en helemaal vol zit met uitgaansgelegenheden, terrasjes en souvenirwinkels. In de disco’s en nachtclubs kun je dansen tot je erbij neervalt, maar je kunt ook lekker met een cocktail op een terras gaan zitten om te genieten van al die mensen die aan je voorbij komen. De strip is vernoemd naar de gelijknamige buurt in Las Vegas, omdat het er net zo bol staat van de flitsende neonreclames en –verlichting.