Stranden albufeira

Albufeira is echt een badplaats met een gezellige, bruisende jachthaven en de allermooiste stranden! Hieronder hebben we een kort overzicht ‘stranden Albufeira’ voor je samengesteld.

Praia do Tunel / Praia Do Peneco

De Praia do Tunel is een heel bijzonder strand waar je kunt komen door vanuit het oude centrum door een tunnel in de rotsen te gaan. Het strand heeft veel te bieden op gebied van horeca, er zijn ligbedden, parasols, douches, toiletten en strandwachten. Ook erg leuk is om een wandeling te maken naar de Gruta do Xorino; de grot waar de Moren geschuild zouden

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

hebben ten tijde van de christelijke reconquista in de 13e eeuw.

Praia dos Pescadores / Fisherman’s beach

Direct aan het oude centrum van de stad vind je Pescadores, ofwel de Fisherman’s beach. Een fraai zandstrand met alle faciliteiten. Het strand loopt hier heel geleidelijk af waardoor het tot zo’n 30 meter de zee in ondiep is; ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Praia do Inatel

Het drukste strand is het gedeelte dat bij het hotel Inatel gelegen is. Alle faciliteiten zijn aanwezig, je kunt er ook heerlijk strandwandelen of gaan eten bij het tapas restaurant. De nabijgelegen grotten zijn ook de moeite waard om te verkennen.
Praia dos Alemães

Een heel mooi gelegen strand, temidden van de kliffen, is het Praia dos Alemães. Het is niet groot maar voorzien van alle denkbare faciliteiten.

Praia dos Aveiros

Een ander klein, door kliffen omgeven strand is het Praia dos Aveiros. Vanaf dit strand kun je prachtige duiktochten maken. Het is te bereiken via de trap naast het Auramar hotel. Het is een zg. blauwe vlag strand met parkeergelegenheid, sanitair, strandwachten en alle andere faciliteiten.

Golden Beach/ Praia da Oura

Vlak naast het Praia dos Aveiros ligt één van de populairste stranden van Albufeira, het Praia da Oura ofwel Golden Beach. Het is wat groter en je kunt er duiken, windsurfen en diverse andere watersporten beoefenen. Op dit strand komen veel jongeren, omdat het aan het eind van het drukke uitgaansgebied De Strip gelegen is. Het oostelijke deel is echter wat rustiger. Alle mogelijke voorzieningen zijn aanwezig.