Klimaat albufeira

De Algarve, en dus ook Albufeira, ligt in het uiterste zuiden van Portugal. Dat betekent dat Albufeira een Mediterraan klimaat heeft, met warme tot hete, droge zomers en zachte, natte winters. Tijdens de zomermaanden is het eigenlijk altijd lekker zonnig met een temperatuur die ideaal is voor een heerlijke strandvakantie!

Echt vakantieweer

Het klimaat Albufeira leent zich dus echt voor zonvakantie. Tijdens de zomermaanden ligt de gemiddelde middagtemperatuur rond de 28 graden. Het

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

zeewater is ook heerlijk van temperatuur; zo rond de 21 graden. Uitschieters van de temperatuur waarbij het kwik tot boven de 30 stijgt komen ook wel voor, maar door de altijd aanwezige, verfrissende zeewind is dat prima te verdragen. In juli en augustus is de gemiddelde middagtemperatuur het hoogst.

Beste reistijd

Wat voor jou de beste reistijd is, hangt een beetje af van wat je wilt gaan doen tijdens je vakantie. Wil je puur alleen maar op het strand gaan liggen en ’s-avonds uitgaan, dan kun je prima in juli of augustus naar Albufeira. Wil je ook veel andere dingen ondernemen, zoals wandelen en historische sites bezoeken, dan zijn de maanden april, mei, juni, september en oktober meer geschikt. Het is dan net iets minder heet. Wel is er dan ook iets meer kans op neerslag.
Tijdens de wintermaanden, van november tot en met maart, is Albufeira minder geschikt als bestemming voor een strandvakantie. De temperatuur ligt dan gemiddeld tussen 10 en 15 graden. Te koud om in je bikini op het strand te gaan liggen! Maar je kunt tijdens die periode natuurlijk gewoon in je hotel blijven om te zwemmen, en er wel lekker op uit trekken voor een strandwandeling of ander avontuur!