Hotels albufeira

Wat ooit een knus vissersdorpje was, is uitgegroeid tot één van de populairste vakantiebestemmingen in Portugal. De ligging van de typische witte huisjes tegen een rotsachtige kust, de fraaie witte stranden en de schitterende natuur in het achterland hebben gezorgd voor een gestage stroom toeristen die wat zon ‘willen drinken’. De voorzieningen in het badplaatsje zijn dan ook uitstekend en accommodatie is niet moeilijk te

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

vinden. Een hotel heeft net dat beetje extra luxe voor een ontspannende vakantie want het heeft het voordeel dat je niet zelf hoeft te koken of op te ruimen. Er zijn goede hotels in alle prijsklassen; van kleine familiehotels tot grote vakantiecomplexen met vele faciliteiten.

Hotels Albufeira; locatie

De meeste hotels Albufeira liggen net buiten het oude centrum, wat hoger tegen de berg aan. In het deel Praia da Oura zijn veel hotels en ook appartementen. Het is het uitgaanscentrum van Albufeira en trekt dus enorm veel jongeren. Vooral de Strip is een populair uitgaansgebied; het is een lange straat met nachtclubs, bars en disco’s. Als je echter wat rustiger wilt zitten, dan is het misschien slimmer om een hotel te zoeken dat niet zo dicht bij de Strip zit. Aan de oostkant van Praia de Oura ligt Santa Eulalia; een heuse vakantieplaats en ook Sao Rafael is erg rustig.
Waar je hotel in albufeira ook ligt, het strand is nooit ver weg. Let bij het kiezen van het hotel dus vooral op de ligging ten opzichte van het uitgaanscentrum en op de faciliteiten die het hotel biedt!