Excursies albufeira

In en rond Albufeira is ontzettend veel te doen en zien. Hieronder volgt een korte opsomming met de verschillende excursies Albufeira

Excursies Albufeira: verken historisch Algarve en bezoek mooie stadjes

Een stedentrip naar Lissabon, Faro of zelfs Sevilla is uiteraard een mogelijkheid en beslist een aanrader, maar de Algarve heeft nog veel meer te bieden. Zo heb je bijvoorbeeld het in de heuvels gelegen Silves. Ooit was dit stadje de hoofdstad van het Moorse Al-Gharb. Bezoek er de ruïnes van de oude burcht, de

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

kathedraal en het kurkmuseum. Bij Monchique kun je op een heel andere manier genieten; het is een kuuroord met warmwaterbronnen gelegen te midden van een schitterende natuur. Ook Lagos, met de gouden Kapel, het standbeeld van Hendrik de Zeevaarder en de slavenmarkt, is de moeite waard om te bezoeken. Hendrik vestigde een zeevaartschool in de 15e eeuw in een fort in Sagres. De beroemde Columbus heeft hier les gehad!

Jeep Safari!

Een fantastische manier om de Algarve te verkennen en te genieten van de mooie, ruige natuur met sinaasappelgaarden en vijgenbomen, is door mee te doen aan een jeep safari.
Waterparken

Eén van de leukste excursies Albufeira is een dagje naar een waterpark. Er zijn en aantal waterparken in de omgeving met spectaculaire glijbanen en voorzieningen voor kleine kinderen. En in het park Zoomarine kun je zelfs een zeehondenshow bijwonen en zwemmen met dolfijnen!

Boottochten

Vanuit de haven van Albufeira worden verschillende excursies per boot georganiseerd. Vaar langs de indrukwekkende rotsformaties aan de kust, bekijk de grotten en neem af en toe een duik. Daarnaast zijn er ook tochten die speciaal georganiseerd zijn om dolfijnen te spotten.

Culturele excursies Albufeira

Ook op cultureel gebied is er wel wat te beleven. In Albufeira bezoek je het Archeologisch museum, de Galeria de Arte, het keramiekmuseum of één van de kerkjes.