Oude centrum albufeira

Een wandeling door het oude centrum van Albufeira is een echte aanrader. Het historische centrum wordt ook wel Castillo de Mar genoemd. In Albufeira vind je geen hoogbouw, waardoor het authentieke karakter van de plaats goed bewaard is gebleven. Loop door de knusse straatjes van het oude centrum en geniet van een verkoelend briesje, de zeelucht en de heerlijke geur van jasmijn!

Restaurants en winkels

Het oude centrum van Albufeira is wat meer ontspannen en rustiger dan

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

het nieuwe gedeelte met veel uitgaansgelegenheden en neonreclames. Het heeft een leuk centraal plein dat vol staat met bomen en kleurige struiken en wordt omgeven door gezellige cafés en restaurants waar je kunt genieten van een lekkere maaltijd en een verfrissend drankje. De straten die op het plein uitkomen zijn een waar genot voor winkelfanaten. Je vindt er diverse soorten winkels met kleding, leer, fantastische handtassen, souvenirwinkels, winkels met dagelijkse benodigdheden, allerlei kraampjes en nog veel meer restaurants en eettentjes.
Uitgaan in het oude centrum Albufeira

Hoewel hét uitgaanscentrum van Albufeira zich voornamelijk in het nieuwe gedeelte bevindt en alles zich voornamelijk afspeelt rond de Strip, kun je ook in het oude gedeelte tot in de kleine uurtjes je in het nachtleven storten. In het oude centrum Albufeira kun je regelmatig live optredens bijwonen. Op het centrale plein en in talloze cafés worden zomers vaak optredens in allerlei genres gegeven en voor echte Fado muziek (Portugese smartlappen) duik je een fadobarretje in. De meeste bars in het historische centrum zijn tot laat geopend; tot 04.00 uur in de zomer en tijdens de wintermaanden tot 02.00 uur. Uitgaan in het oude centrum van Albufeira is dus wat gemoedelijker dan in de trendy disco’s op de Strip, maar daarom absoluut niet minder gezellig!