Surfen albufeira

Surfen in albufeira

Pak de perfecte golf in Albufeira!

Aan de kust van de Portugese Algarve staat altijd wind en dus is er ook altijd wel een plek waar de wind in de goede richting staat om te kunnen surfen. Hoewel Albufeira vrij beschut ligt, kun je ook daar als beginner best surfen, maar de echte surfspots liggen iets verder weg. Denk dan aan Carrapateira, Cabo, Sagres de San Vincente en Tonel. Vooral het strand van Praio Do Martinhal bij Sagres is een populaire verzamelplaats voor doorgewinterde surfers. Albufeira vormt dus een prima uitvalsbasis voor surfers omdat het vrij centraal ligt. En je hebt dan wél alle voordelen van deze gezellige badplaats, zeker als je ook van uitgaan houdt!

Bekijk nu de beste Albufeira vakantie aanbiedingen

Surfen Albufeira; Surfexcursie

Albufeira surfplekkenSurfen Albufeira is onder andere mogelijk door mee te doen aan surfexcursies; oftewel een ‘surfari’. Algarve Watersport organiseert dagexcursies (en nog veel meer) waar je aan mee kunt doen. Je wordt dan afgehaald in Albufeira bij De Strip of bij het Orange Terrace in de oude stad. En als je met een groep van meer dan 4 personen bent, kun je ook worden opgehaald bij de accommodatie waar je verblijft. Je wordt dan met een busje naar het surfkamp in Lagos gebracht. Daar krijg je de benodigde uitrusting (surfplank, -pak, etc) en aan de hand van je niveau en de weersomstandigheden wordt je naar een geschikte plek om te surfen gebracht.
Beginners krijgen begeleiding van een Engels sprekende instructeur en gevorderden kunnen gewoon lekker op eigen houtje surfen. Tussen de middag geniet je van een heerlijke lunch. Meestal wordt er gesurft aan de westkust en alleen de tocht door het mooie landschap is al een genot op zich! Kijk voor meer informatie op http://www.algarve-watersport.com/surfdaytrip.